„Minardi Cocktail – czyli co łączy Red Bulla, Campari i Fernando Alonso?”
🇵🇱 WERSJA POLSKA:
Poza F1 mam drugą pasję – barmaństwo. 🏎️
Kilka lat temu brałem udział w konkursie Campari, gdzie trzeba było stworzyć oryginalny twist na bazie włoskiego bittera.
Nie chciałem iść oczywistą drogą i robić koktajlu w stylu Ferrari (bo pewnie wszyscy tak myśleli 😏).
Postawiłem na Minardi – dawny włoski zespół F1, w którym debiutował Fernando Alonso.
Od 2005 roku to właśnie zespół, który stał się Red Bullem 💥
Dlatego w koktajlu znalazł się absynt i inne nietypowe składniki. Tak powstał Minardi Cocktail – hołd dla zapomnianych korzeni Red Bulla i pasji wyścigów.
Co myślicie? Spróbowalibyście?
🇬🇧 ENGLISH VERSION:
Outside the F1, I’m also a huge fan bartender world. 🏎️
A few years ago, I took part in a Campari competition where we had to create an original twist on the iconic Italian bitter.
Instead of going the obvious Ferrari route (I know you were thinking it 😏), I decided to pay tribute to Minardi – the legendary underdog Italian F1 team where Fernando Alonso made his debut.
Since 2005, that same team has become what we now know as Red Bull Racing. 💥
So I added a wild touch: absinthe and other bold ingredients to create the Minardi Cocktail – my tribute to the forgotten roots of Red Bull and the spirit of true racing passion.
What do you think? Would you try it? 👇
Komentarze
Prześlij komentarz